Netflix tip: The 100

Als echte Netflix liefhebber heb ik veel films en series om enthousiast over te zijn. De vorige keer had ik het al over Riverdale (seizoen 2 is 12 oktober op Netflix te zien. YES!), maar deze keer wil ik het hebben over The 100. Kijk jij deze serie al?

Door een ramp is de aarde onbewoonbaar geworden en zijn er ruim 4000 mensen ontsnapt. Zij cirkelen in gebundelde ruimteschepen, genaamd ‘de ark’, rond de aarde. Met een beperkte voorraad om te overleven hebben ze een hoop regels om de orde te handhaven. Als je een regel overtreed staat je de doodstraf te wachten. Je wordt dan simpelweg in de ruimte gedumpt. Ben je nog geen 18? Dan krijg je geen doodstraf, maar wordt je gevangen gezet.

Doordat de voorraad voedsel en zuurstof steeds verder op begint te raken, worden er 100 gevangengenomen tieners naar de aarde gestuurd om te kijken of het inmiddels weer bewoonbaar is. Dit wordt de volwassenen niet in dank afgenomen, want wat nou als het onbewoonbaar is en de lucht niet zuiver is? Eigenlijk worden ze dus ook een beetje ter dood veroordeeld. Eenmaal op aarde aangekomen is niets wat het lijkt en zijn er een hoop tieners die de regels aan hun laars lappen..

Ik vind de personages in de serie heel goed weggezet. Je krijgt echt een hekel aan sommige figuren en anderen kunnen je weer compleet verbazen. Sommigen groeien door de serie heen steeds meer, anderen raken van je vervreemd.

Ik vind The 100 echt een vermakelijke serie. Er gebeuren steeds gekkere dingen en de tieners moeten echt zien te overleven. Ergens doet het me ook een beetje denken aan de serie Lost van vroeger. Ken je die nog? Het blijft in ieder geval erg spannend en ik ben helemaal verslaafd. Als ik weer terug ben van onze huwelijksreis ga ik deze serie zeker verder kijken met mijn schoonzusje!

Aan welke serie ben jij momenteel verslaafd?

Wil je niets missen? Volg mij dan via BloglovinInstagram of YouTube.

Dit wil je vast ook lezen

1 Comment

 1. Rosita

  5 oktober 2017 at 09:01

  Loveeeeeeee deze serie! Octavia is echt fantastisch, en ik ga niet spoilen maar ja nee laat ik maar niks zeggen. Kijk, geniet en later snap je precies wat ik bedoel. De enige waar ik me soms aan stoor is de hoofdpersonage Clarke, maar dat kan aan mij liggen.
  Ik ben op dit moment helemaal hooked aan Orphan black! Fantastisch!

  Liefs,
  Rosita Elise

Leave a Reply